Crotonese covatelli

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You know, my best way to relax and forget the world around me is cooking, even better if I’m cooking something new so I have to follow some rules but always adding my personal touch. Today’s recipe is tipical in the south of Italy and it’s definitely a cheat meal as you can see in the photo there’s sausage! But you know I always tell you what to do to stay healthy, in this case follow the recipe completely but forget the sausage and you’re gonna have a good healty sauce for your pasta😉 So let’s go with the ingredients!

For 4 people:

330 g of covatelli

400 g of peeled tomatoes

100 g of fresh sausage

60 g of pecorino di fossa

40 g of olive extravirgin oil

20 g of onion

basil as required

chili pepper as required

salt as required

Lo sapete ormai, il mio modo preferito per rilassarmi e dimenticarmi del mondo attorno a me è cucinare, ancora meglio se cucino qualcosa di nuovo e quindi devo seguire delle regole, ma sempre aggiungendo il mio tocco personale. La ricetta di oggi è tipica della Calabria ed è decisamente quello che io definisco un ‘cheat meal’ perchè come potete vedere nella foto c’è la salsiccia! Sapete però che se posso vi suggerisco sempre un modo per rendere la vostra ricetta dietetica e in questo caso è semplice, seguitela completamente, ma dimenticate la salsiccia e otterrete così un sanissimo sugo per la vostra pasta😉 Iniziamo quindi con gli ingredienti!

Per 4 persone:

330 g di covatelli

400 g di pomodori pelati

100 g di salsiccia fresca

60 g di pecorino di fossa

40 g di olio extravergine d’oliva

20 g di cipolla

basilico q.b.

peperoncino q.b.

sale q.b.

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Let’s start sifting the tomatoes.

Iniziamo passando al setaccio i pomodori.

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Brown in a pan the onion with two spoons of extravirgin oil and the crumbled sausage.

Rosolate in un tegame la cipolla con due cucchiai di olio extravergine e la salsiccia sbriciolata.

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Add the sifted tomatoes, the chili pepper, salt and some basil an let it cook. At the same time cook the covatelli in salted water. Drip them and put them in a bowl.

Aggiungete i pomodori passati, il peperoncino, il sale e qualche foglia di basilico e lasciate cuocere. Nel frattempo lessate i covatelli in acqua salata. Scolateli e metteteli in una ciotola.

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Pour the sauce on your pasta with the pecorino and some other basil. Blend.

Versate il sugo sulla pasta con il pecorino e un po’ di basilico. Mescolate.

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Serve and… eat! I really can’t wait to hear about you trying this recipe😉

Servite e… mangiate! Non vedo davvero l’ora di sentire cosa ne pensate😉

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