Bass with potatoes

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After a random trip to Berlin, I’m back in my original kitchen in Colorno. Here I will show you how to make a very easy seabass that will conquer everyone at your table, also those I-don’t-eat-fish people, trust me. Another point for that recipe is that it’s supereasy! As always I make the fatty version, for the weekend, if you want to do the same but healthier forget the butter and drastically reduce the amount of oil, and it’s done! Let’s start with the ingredients:

Serving 4 people:

2 seabass around 1,5 kg

5-6 baby potatoes

Parsley to taste

Thyme to taste

Rosemary to taste

Laurel to taste

One orange bark

2 tablespoons of orange juice

Dry white wine

Butter

Extravirgin olive oil

Salt

Pepper

Dopo un viaggetto a Berlino, sono tornata nella mia cucina originaria a Colorno. Oggi vi insegno a fare un ottimo branzino che conquisterà tutti al vostro tavolo, anche quelli che sostengono di non amare il pesce, credetemi. Un altro punto a favore di questa ricetta è che è strasemplice! Come sempre vi presento la versione cicciosa, per il weekend, se volete renderla una cosa più sana da tutti i giorni dimenticatevi il burro e riducete drasticamente la quantità di olio, è fatta!  Iniziamo quindi con gli ingredienti:

Per 4 persone:

2 branzini da circa 1,5 kg

5-6 patate novelle

Prezzemolo q.b.

Timo q.b.

Rosmarino q.b.

Alloro q.b.

La scorza di un’arancia

2 cucchiai di succo d’arancia

Vino bianco secco

Burro

Olio extravergine di oliva

Sale

Pepe

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Start mixing in a bowl 3 tablespoon of oil, 4 of wine, thyme, rosemary, laurel and pepper.

Iniziate mescolando in una ciotolina 3 cucchiai d’olio, 4 di vino, timo, romsarino, alloro e pepe.

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Ask the fish seller to clean the bass for you without opening it on the back. Than at home wash it carefully and dry it with kitchen paper both outside and inside. At this point, paint it with the sauce we prepared before.

Chiedete al pescivendolo di pulirvi il branzino senza aprirlo sulla schiena. Una volta a casa lavatelo con attenzione e asciugatelo con della carta da cucina sia fuori che dentro. A questo punto, spennellatelo con la salsa che abbiamo preparato prima. 

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Let it marinate it for half an hour.

Lasciatelo marinare per mezz’ora.

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Wash the potatoes, peel them and cut them in thin slices.

Lavate le patate, pelatele e tagliatele in fette sottili.

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Prepare a oven pan with greased paper.

Preparate una pirofila con della carta forno unta.

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Meanwhile stew the potatoes for 3 minutes.

Nel frattempo bollite le patate per 3 minuti.

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Extend then them on a rag to let them dry. Meanwhile preheat the oven to 190°.

Stendetele poi su un panno per farle asciugare. Nel frattempo preriscaldate il forno a 190°.

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Salt the seabass both inside and outside and put it in the oven pan.

Salate il branzino dentro fuori e mettetelo nella pirofila.

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Cover the fishes with the potatoes simulating the chips.

Coprite il pesce con le patate simulando le scaglie.

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Cover head and tail with greased tinfoil.

Coprite testa e coda con alluminio unto.

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Paint with oil and add the remaining marinate.

Spennellate con olio e aggiungete la restante marinata.

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Cover the seabass with paper and cook for ten minutes. Turn the temperature to 180° e and cook ten minutes moor.

Coprite il branzino con la carta da forno e cuocete per dieci minuti. Abbassate la temperatura a 180° e cuocete per altri dieci minuti.

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Melt the butter. Remove the paper on the fishes and paint the potatoes with butter, then turn on the grill to make them golden.

Sciogliete il burro. Togliete la carta da sopra i pesci e spennellate le patate col burro, poi accendete il grill per farle dorare.

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Put in a small pot the orange juice and the bark.

Mettete in un pentolino il succo di arancia e la scorza.

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Once the fishes are ready take them out of the oven and put them in a plate. Take all the cooking sauce and put it in the small pot.

Una volta che i pesci sono pronti tirateli fuori e metteteli in un piatto. Prendete tutto il sugo di cottura e mettetelo nel pentolino.

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Make it boil for 30 seconds.

Fate bollire per 30 secondi.

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Turn off and add a tablespoon of oil and parsley. Serve the sauce and enjoy your meal!

Spegnete e aggiungete un cucchiaio di olio e il prezzemolo. Servite la salsa e godetevi il pasto!

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